Jarní řez, Šittův řez, výchovný řez, výběr z letorostů, srovnávací výsadbový řez - v tomto článku a videích Vám představím techniky, důvody a nejvhodnější termíny řezu meruněk.

Tento článek a videa Vás provedou celým kalendářem řezu jabloní od jarního až po podzimní - posklizňový. Ukáži Vám ve videích, jak na naší zahradě, v sadech, obecních alejích i u svých zákazníků stříhám a řežu jabloně všeho věku - od výsadby až po staré vysokokmeny.

Vytvořte si degustační jabloň s desítkami různých odrůd na Vaší zahradě - nový, zábavný, tvořivý a krásný koníček pro Vás a celou Vaší rodinu. Přeneste si tu skvělou a zdravou švestku od kamaráda na svou zahradu.

Tento článek Vám poskytne návod jak stříhat rybíz, angrešt a jostu od jara až do podzimu. Stromkové, keříkové, v půdě i v květináči. Výsadba, prosvětlování, omlazování, Články, videa, zajímavosti.

Poznáte ji snadno. A je jedno jestli jde o meruňku, višeň, švestku a někdy i třešeň a broskvoň. Ta spoušť vypadá vždycky stejně. Listy se ohýbají a vadnou. Jako květina bez vody. Starší dřevo je v pořádku, ale loňské letorosty svěsí listy, které pak uschnou a zreznou a všude je vidět pryskyřice. Nakonec celé části stromu vypadají jako...

Poznáte ji snadno. A je jedno jestli jde o meruňku, višeň, slivoň, někdy i třešeň a broskvoň. Květy jsou napadeny jako první. Listy vadnou. Jako květina bez vody. Starší dřevo je zpočátku v pořádku, ale loňské letorosty svěsí listy, které pak uschnou. Nakonec vypadají celé větve jako spálené. Původcem choroby je cizopasná houba rodu Monilia, neboli...

Pracuji výhradně s organickými a minerálními hnojivy. Běžte hledat jinam. pokud chcete vědět, kolik Cereritu nasypat pod starou jabloň a mít na pár let klid. Nepřehnojuji. Ale velmi dbám na komplexní výživu ovocných stromů.